3
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Asım Kocabıyık

Gelelim Asım Kocabıyık’ın Bodrum macerasına...Kocabıyık, 7 yıl önce Türkbükü’nden bir ev alınca, yeşilin her geçen gün nasıl tahrip edildiğine yakından tanıklık edip, bir şeyler yapmak istemiş.

Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit’in gayretleri, Asım Kocabıyık’ın hayalleriyle birleşince, Türkbükü’nün sırtlarında bugün 130 hektarlık alanda "Biyolojik Çeşitliliği Koruma ve Bitkilendirme Projesi" de hayat buldu. Etrafı çitle çevrilerek betonlaştırmak için fırsat bekleyenlerden korunmaya çalışılan alanda yaklaşık 44 bin adet ağaç dikilecek. Proje için 300 bin dolar harcanacak. Yakında orada meşe, kızılçam, mavi servi, kazayağı, palmiye, yuka, kaktüs, zakkum, harnup badem, sakız ve menegiçler göreceksiniz. Bir çırpıda anlattım belki ama Kocabıyık, bu yaptıklarını yapmak için 1997’den beri mücadele veriyor.

Bir iki kez vazgeçecek kadar yılmış ama Gökyiğit ve Karaca’yla yeniden umutlanmış. Bir de haklarını yemeyelim. Dönemin Bodrum Kaymakamları olan şimdi Merkez Valisi Uğur Boran ve İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’ndan büyük destek görmüş. Kocabıyık, işlerinin büyük bir kısmını çocuklarına ve profesyonellere devretti, kendini hayır işlerine adadı. Gerçek bir hayırsever O. Acaba dikenleri temizleyip, yollarına gül dökmek için daha ne kadar bekleyeceğiz?

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar