3
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Ömer Akın

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, Muğla Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi açıldı.

Fakülte binası önünde bugün gerçekleştirilen resmi açılış törenine, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Önder Kayhan, Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ile diğer protokol yetkilileri ve pek çok davetli katıldı.

Vali Aksoy, Bodrum’daki fakültenin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çok genç bir üniversite olan Muğla Üniversitesi, hep daha iyiyi yakalamaya çalışıyor ve başarıyor. Bodrum’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nin olması yöreye çok daha kültür ve sanatı taşıyacaktır. Muğla Üniversitesi adına hayırsever işadamı Ömer Akın tarafından Ortakent’te 1000 dönümlük arazi üzerine yaptırılacak olan üniversite binamızın temeli de yıl sonunda atılacak. Eğitim adına yapılan destek ve yardımlara teşekkür ederim. Bodrum’a yakında bir üniversite daha kazandırmayı hedefliyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca kapatılacak olan Su Ürünleri Enstitüsü’nün de üniversiteye dönüştürülmesi yönünde girişimlerde bulunuldu. Konunun yakın takipçisiyiz. Enstitüdeki birikimlerin kaybolmaması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi de fakültenin açılışına emeği geçenlere teşekkür etti. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şenel Oktik ise taşın altına çok kişinin elini koymasıyla bugünlere gelindiğini vurgulayarak, "Ülke olarak eğitimde Kurtuluş Savaşımız halen bitmedi.Taşın altına ne kadar el atılırsa o kadar başarı sağlarız. Tüm emeği ve desteği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Felsefenin ve sanatın doğduğu bir bölge olan Bodrum’da açılan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin dünyanın en şanslı öğrencileri olduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Önder Kayhan, "Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerisiniz. Onun ilkelerini yalnızca benimsemekle kalmayıp, savunmalısınız da" şeklinde konuştu.

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik ve Resim Bölümü’nde 20 öğrencinin öğretim göreceği, öğrenci sayısının gelecek yıl 85’e çıkartılacağı, ayrıca 8 bölüm daha ilave edileceği kaydedildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar