3
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Şevket Sabancı


Bodrum Turgutreis’te işadamı Şevket Sabancı tarafından yaptırılan lise binasının inşaatında yetkililer incelemelerde bulundu.

Turgutreis’e daha önce yaklaşık 1 trilyon lira harcayarak park yaptıran Şevket Sabancı, şimdi de 1 milyon dolara mal olacağı bildirilen okul yapımı için harekete geçti. Şevket Sabancı’nın eşi Hayırlı Sabancı’nın isminin verileceği lise kompleksinde 16 derslik, fizik-kimya laboratuvarları, resim atölyesi, kapalı ve açık spor tesisleri bulunacak.

Geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Hayırlı Sabancı Lisesi’nin inşaatını Bodrum Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Gürz ve Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ile birlikte gezen Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, okulun 2003-2004 eğitim yılında hizmete gireceğini söyledi.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, "Beldemizde lise bulunmadığı için 400 çocuğumuz her gün Bodrum’a taşınıyordu. Beldemize büyük destek veren Şevket Sabancı’nın bu girişimi ile öğrencilerimiz daha rahat eğitim imkanı bulacak. Hayırsever Şevket Sabancı’ya tüm Turgutreisliler adına bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar