19
Mayıs
2024
Pazar
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Datça Belediyesi'nde yıkım tartışması devam ediyor

Datça Belediyesi tarafından limanda yapılan genişletme çalışmaları, arazinin hazineye ait olduğunu gerekçesiyle yıkılacak. Mal Müdürlüğü, belediyenin hazineye ait arazi üzerinde dolgu yaptığı yönünde açtığı davayı kazanınca, yıllardır o bölgede teknelere hizmet veren esnaf da şimdi apar topar dükkanlarını boşaltmak zorunda kaldı. Yaklaşık 15 yıl önce limanı ve hizmet alanını genişletmek amacıyla doldurulan bölge ile ilgili dava, belediye ile esnafı da kaşı karşıya getirdi.

Yaklaşık 15 senedir yat limanında hizmet veren liman esnafı, ne yapacaklarını bilemez durumda kaldı. Liman esnafı, gelen ihtar yazısına karşı bir araya gelerek hukuki haklarını korumayı düşündüklerini, ayrıca Belediye ile yaptıkları kira sözleşmelerine istinaden kiraladıkları yerlere önemli miktarda yatırımlar yaptıklarını ve mal müdürlüğüne de ayrıca kira verdiklerini, yaşamlarını bu işyerlerine göre düzenlediklerini söylediler.

Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, konuyla ilgili olarak, "Daha önce yapılan şikayetler üzerine şu anda Datça Belediyesi olarak soruşturma geçiriyoruz. Datça Mal Müdürlüğü’nden bu dolgunun yıkılmasıyla ilgili yazı geldi. Vatandaş mağduriyeti doğmaması için kıyı şeridi içinde yapılan yapı yıkımını geciktirdik. Bunun üzerine 11 aylık bir hapis cezası aldım. Bu cezayla ilgili Yargıtay kararının sonucunu bekliyorum. Şu anda da Yargıtay 1. Hukuk Dairesi’nden onanarak gelen dosyalarda, limandaki bazı yerlerin yıkım kararları kesinleşti. Belediye olarak bu yıkımı yapmazsak, tekrar bir ceza alacağım. Bu da Belediye Başkanlığı görevimden alınmama neden olabilir" dedi.

iha-datça
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 20:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?