19
Mayıs
2024
Pazar
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Datça emekli kenti olma yolunda mı?

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, işyerlerinin açılış kapanış saatlerinin belediye tarafından değiştirilerek öne çekilmesi; restoran, bar ve kafeterya sahiplerini isyan ettirdi.

Yeni uygulamayla restoranların saat 01.00, barların 02.00 ve diskonun 04.00’de kapatılması tepkiyle karşılandı. Açılış ve kapanış saatlerinin geçen yıllarda olduğu gibi uygulanmasını isteyen işyeri sahipleri belediyeye koştu.

Kalabalık bir grup halinde belediyeye gelen işletmeciler, CHP’li Başkan Şener Tokcan’ı bulamayınca, Başkan Yardımcısı Sami Bircan’la görüştü. İşletmecileri, Başkan Tokcan’ın makam odasında kabul eden Bircan, karşılaştığı yoğun tepkiler üzerine kararın belediye encümeninde oy birliğiyle alındığını söylemek durumunda kaldı.

Dilekçeye yanıt yok

İşletmeciler adına konuşan Ayla Sayın, "Yaklaşık 20 gün önce aralarında taksici, hediyelik eşyacı ve liman esnafının da bulunduğu bar, restoran ve kafeterya sahipleri olarak 60 imzalı dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunduk. Bugüne kadar dilekçemize yanıt alamadık. Belediye encümeni karar alırken bizim hiç mi görüşümüz alınmaz. Ben burada 20 yıldır esnaf olarak bar işletip ayakta duruyorum. Benim hiç mi değerim yok?" diye sordu. Sayın, gelen şikayetler üzerine işyerlerinin erken kapatıldığı konusunda da, "Size 100 kişinin şikayeti geliyorsa, binlerce kişi de işyerlerinin erken saatlerde kapanmasından şikayet ediyor. Burası turistik bir ilçe ve geceleri herkes dışarı çıkıyor. Müşteri eğlenmezse buraya gelmiyor. Battık, eğlence olmayınca hiç kimse gelmiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı" diye dert yandı.

Üçe kadar açık olsun

Restoranların saat 01.00’de barların 02.00’de diskonun ise 04.00’de kapandığını hatırlatan Sayın, "Polis bu saatlerden sonra temizlik yapan personeli dahi dışarı çıkarıyor. Temizliğinizi sabah yapın diyor. Müşteriler, bu uygulamaya anlam veremiyor. Bize, (Datça’da sıkıyönetim mi var?) diye soruyorlar. Ne cevap vereceğiz? Uygulamanın geçen yıl olduğu gibi işyerlerinin saat 03.00’e kadar açık kalmasını istiyoruz" dedi.

NE DEDİLER

Dadya Dost işletmecisi Murat Cennet: "Eskiden, 25-30 kilometre uzaklıktaki AKTUR’dan insanlar eğlenmeye Datça’ya gelirdi. Şimdi Datça’dan 05.00’e kadar canlı müzik yapıldığı için AKTUR’a gidiyorlar."

Yavuz Otel Apart işletmecisi Faruk Yavuz: "Saat uygulaması böyle devam edecekse hiç uğraşmayıp, işyerlerimizi kapatalım."

Gallus Disko yöneticisi Alper Adanalı: "Uygulama nedeniyle işlerimiz azaldı. Diskomuz artık sadece çarşamba ve cumartesi günleri hizmet veriyor. Böyle giderse, haftada bir gün açık olacak."

Bambu ve Eclipse Bar yöneticisi Kurtuluş Canbey: "Kapanış saati gelince müşterileri dışarı çıkarmak zorunda kalıyoruz. Nedenini söyleyince, hele belediyenin CHP’li olduğunu öğrenince çok şaşırıyorlar. Bu kararın

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 11:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?