20
Mayıs
2024
Pazertesi
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Datça sahilleri pırıl pırıl

Datça'da bir vatandaşın talebi üzerine yapılan deniz suyu tahlilleri, bölgedeki kıyılarda "mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal" kirlilik olmadığını gösterdi

Muğla'nın Datça İlçesi'deki deniz suyunun temiz olduğu, kıyılarında gönül rahatlığıyla yüzülebileceği, bir vatandaşın isteği üzerine yaptırılan analiz çalışmalarıyla belgelendi.

Hülya Bayık, 30 Mayıs'ta, Datça İnsan Hakları Kurulu'na ilçedeki tüm plajların kıyısından alınacak deniz suyu örneklerinin tahlil edilmesini, sonuçlarının da yerel gazeteler aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasını talep eden bir dilekçe verdi. Kaymakam Mustafa Kaya başkanlığındaki İnsan Hakları Kurulu, Hülya Bayık'ın dilekçesini haziran başındaki aylık olağan toplantısında değerlendirdi ve Datça Sağlık Grup Başkanlığı'nı, ilçenin 17 plajının kıyısından alınacak deniz suyu numunelerini tahlil etmekle görevlendirdi.

Grup başkanlığı, Aktur, Karaincir, Perili Köşk, Kurucabük, Kösekesik, Kumlubük Orman Kampı, Club Datça Tatil Köyü, Hastanealtı, Kargı, Taşlık, Kumluk, Villa Datça, Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü ve Karaköy plajlarından alınan numuneleri, Marmaris'teki Ergül Yaylalı Halk Sağlığı Merkezi laboratuvarına gönderdi.

Laboratuvarda, Datça'dan getirilen deniz suyu numuneleri, toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok parametreler yönünden incelendi. Yapılan araştırmalar sonucunda geçen 6 Haziran'da hazırlanan raporda, Datça kıyılarından alınan deniz sularında mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal parametrelere rastlanmadığı belirtildi.

Milattan önce 1'inci yüzyılda yaşayan coğrafya ve tarih bilgini Strabon'un “Tanrı çok sevdiği kulunu uzun ömürlü olması için Datça'ya gönderir” diye anlattığı ilçenin kıyılarının tertemiz olduğunu belgeleyen rapor, Datça İnsan Hakları Kurulu Temmuz ayı toplantısında gündeme geldi. Kurul, tüm bu çalışmalara neden olan Hülya Bayık'ın diğer isteğini de yerine getirmeyi kararlaştırdı, raporu, yayımlanması amacıyla ilçede faaliyet gösteren iki yerel gazeteye gönderdi. (dha)

Radikal
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 09:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?