26
Mayıs
2024
Pazar
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Datça’da 3 plaja Mavi Bayrak

Türkiye çevre eğitim Vakfı tarafından bir yıl süre ile Plaj ve Marinalara asılan Mavi Bayrak ödüllerinin 2009 yılında asılacak plaj ve marinaları açıklandı. Muğla’da geçtiğimiz yıl 57 olan plaj sayısı, bu yıl 62’ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl 7 olan Mavi Bayraklı Marina sayısı yine 7’de kaldı.

Bir yıl süre ile verilen ve her yıl ilk müracaatmış gibi değerlendirilen plaj ve marinalar, öncelikle ulusal ve daha sonra da "Uluslararası Jüri" tarafından inceleniyor. Mavi Bayrak Programı kapsamında plajların düzenli kontrolü sağlanıyor, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 15 gün ara ile deniz suyu analizleri, katı atıkların geri dönüşümü uygulaması ve düzenli çöp depo alanlarına taşınması gibi uygulamalar gerçekleştiriliyor. Plajlar için 27, marinalar için 22 kriter oluşturuluyor.

Muğla’da ilk Mavi Bayrak 1994 yılında 5 plaja verildi. 1995-96 yıllarında Muğla, Mavi Bayrak alamadı. 1997’de 6, 1998’de 12, 1999’da 13, 2000’de 14, 2001’de 22, 2002’de 20, 2003’de 29, 2004’de 24, 2005’de 37, 2006’da 44, 2007’de 47, 2008’de 57 ve 2009’da da Muğla’daki 62 plaja Mavi Bayrak asıldı. Mavi Bayrak alabilmek için aranan kriterler arasında çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği gibi kriterler ön plana çıkıyor.
 

ürkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkilileri, ülkemizde henüz yaygın olmamakla birlikte yat sahiplerine verilen kişisel Mavi Bayrak ödülü uygulaması başlattıklarını açıkladılar. Kıyıların korunması, çevre bilincinin gelişmesinde ve turizm pazarlanmasında Mavi Bayrak Projesinin önemli bir yeri bulunurken, Mavi Bayrağın esasen bir çevre ödülü olmakla birlikte, uluslararası standart özelliği taşıması ve uygulama alanının kıyılar olması nedeni ile turizm sektörü açısından büyük bir öneme sahip.

MUĞLA’NIN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI
Fethiye’de; Club Suncity Plajı: Hillside Beach Club, Ölüdeniz-Otel Meri, Ölüdeniz-Kumburnu Halk Plajı, Göcek Swiss Otel, Göcek Marina & SPA Resort.
Ortaca’da; SARÇED Plajı, Magic Life Sarıgerme, Iberotel Sarıgerme Park, Robinson Club Sarıgerme Park.
Marmaris’te; Magic Life Marmaris, Belediye Önü Plajı, Poseidon Otel, Maritim Hotel Grand Azur, Lidya Hotel, Grand Yazıcı Club Turban, Grand Yazıcı, İçmeler-Martı Resort, Aqua Otel; İçmeler-Martı La Perla, İçmeler-Munamar Otel, Turunç Otel, Turunç Halk Plajı, Club Resort Select Maris, Green Platan, Palmetto Resort Otel (Selimiye), Palmetto Terapi Merkezi (Selimiye), Martı Marina Plajı (Hisarönü).
Datça’da; Aktur Tatil Sitesi, Aktur Kamping, Aktur Kurucabük; Hastanealtı Plajı.
Ula’da: Akyaka Halk Plajı.
Bodrum’da; Bardakçı Koyu Azka Otel, İsis Tatil Köyü, Torba Club Voyage, Işıl Club (Milta Tatil Köyü), Samara Otel, Kervansaray Otel, Litera Etap Altınel, Yalıçiftliği-Valtur, Yalıçiftliği-Sea Garden I, Yalıçiftliği-Sea Garden II, Yalıçiftliği-Palmiye Tatil Köyü, Yalıçiftliği-Latanya Bodrum Beach Club, Yalıçiftliği-Kempinski Barbaros Bay, Yalıçiftliği-Club Ersan, Yalıçiftliği-Club Belizia Majesty, Bitez-Aktur, Bitez-Aktur Apart (Bitez), Bitez-Ambrossia Otel, Bitez-Bitez Yalı (Halikarya), Ortakent-Yahşi, Ortakent Light House Otel, Ortakent-Yahşi Scala Beach, Turgutreis-Bağla Koyu Magic Life, Turgutreis-Club Armonia, Turgutreis Günbatımı Plajı, Turgutreis Yelken Otel, Turgutreis Club Armonia Bodrum Evleri, Turgutreis Kadıkale Resort, Yasmin Bodrum Resort, Yalıkavak Gümüşkaya Plajı, Yalıkavak Halk Plajı, Yalıkavak Club Flipper, Yalıkavak Hotel Delta Beach Resort, Gündoğan Halk Plajı, Göltürkbükü Club Voyage Türkbükü ve Hekimköy Tatil Sitesi;

MAVİ BAYRAKLI MARİNALAR
Fethiye; Ece Marina, Port Göcek Marina, Marmaris: Setur Netsel Marina, Martı Marina. Bodrum: Milta Marina, D-Marin Turgutreis ve Port Bodrum Yalıkavak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 11:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?