19
Mayıs
2024
Pazar
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

İlhan Berk, ağlattı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl 10 ülkeden 32 şairin katılımıyla düzenlenen ‘Uluslararası Şiir Buluşması’nın ilk gününe, Bodrum'da hayatını kaybeden İlhan Berk'in ölümü damgasını vurdu. Şairler, Datça Amfiyiyatro'daki etkinlik sırasında tüm şiirlerini İlhan Berk için okudu. 62 yaşındaki Ahmet Telli, İlhan Berk için şiir okurken gözyaşlarını tutamadı.


Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Derneği ve Datça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Datça Uluslararası Şiir Buluşması’nın 2'ncisi dün başladı. Aralarında Suriye eski Kültür Bakanı Yardımcısı Ali Akle Orsan, ‘Türk şiirinin küçük dev adamı’ diye tanımlanan Ahmet Telli ve Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Tartan'ın da bulunduğu Türkiye, Azerbaycan, Filistin, Bulgaristan, Makedonya, Rusya, Suriye, Tunus, Ukrayna ve Ürdün'ü temsil eden 32 şair, etkinlik kapsamında ilk olarak Can Yücel'in mezarı ziyaret etti.


Ardından Datça Belediye Başkanı CHP'li Erol Karakullukçu'yla buluşan şairler, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan ve Aşık Veysel'in adı verilen Özbel Mahallesi'ndeki üç sokağın açılışına katıldı. Tören bitiminde, 27 yıldır Bodrum'da yaşayan şair, yazar, ressam İlhan Berk tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği haberini alan şairlerin o ana kadar gülen yüzleri asıldı.


Türk şiir ve edebiyat dünyasını derinden sarsan haberin etkileri dün saat 22.00'de başlayan amfitiaytrodaki programa da yansıdı. Programın sunucusu Ümit Yaşar Işıkhan'ın sahneye çağırdığı şairler ile yaklaşık bin izleyici, İlhan Berk'in anısına dakikalarca alkışla tempo tuttu.


Daha sonra Datça Belediyesi Şiir Enstitüsü'nde eğitim gören 8 çocuk şair, hep bir ağızdan ‘Barış’ adlı şiiri okudu. Büyük alkış alan çocukların ardından birer birer sahneye tekrar çıkan şairler, gecede seslendirdikleri tüm şiirlerini İlhan Berk'e adadıklarını söyledi.


İLHAN BERK AĞLATTI


Ahmet Telli, sahneye çıktığında ise hayli duygulu anlar yaşandı. 62 yaşındaki Telli, Berk için seslendirdiği şiiri boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Telli'nin hüznü, amfitiyatroyu da sardı. Telli'yi dinleyen onlarca kişinin de ağladığı gözlendi.


Datça sokakları, pazaryeri ve amfitiyatronun şiir sunumları, müzik dinletilerine ev sahipliği yapacağı etkinlik 30 Ağustos Cumartesi akşamı gerçekleşecek kapanış töreniyle son bulacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?