31
Mayıs
2024
Cuma
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

İşte Datça’nın en güzel mekanı

DATÇA’NIN EN GÜZEL MEKANI BELİRLENDİ

Datça’nın doğal güzelliklerinin, kendine özgü mimarisinin ve yerel kimliğinin korunarak ön plana çıkartılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Güzel Mekân Yarışması” sonuçlandı.

Datça Çevre ve Turizm Derneği çatısı altında faaliyet gösteren DAÇEV Güzel Mekân Çalışma Grubu’nun düzenlediği Datça 2. Güzel Mekân Yarışması halkoylaması sonuçları açıklandı. Finale kalan dört aday içerisinde en yüksek oyu alan Mambocino Cafe, 2011 yılının en ‘Güzel Mekânı’ seçildi. Mambocino Cafe sahibi Erol Erdem’e plaketi, Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından verildi.

Güzel mekânların turizm ve ticaret açısından önemine işaret eden Vali Şahin, bu yönde yapılan yatırımın mutlaka karşılık bulacağını vurguladı. Amaçlarının turizmin altyapısını güçlendirmek olduğuna işaret eden Şahin, “İnsanların hâlâ mevsimlerin seyrini fark edebileceği, doğal güzellikler içinde yaşadığı, hakiki yerel ürünlerin tadına varabildiği ve kendine özgü gelenekleri olan yerler yeni bir akım olarak çok benimsenmiş durumda ve bu akım hızla dünyanın bir çok ülkesine yayılmakta; üstelik turizmde tercih sebebi” dedi.

Datça’nın doğal güzelliklerinin, kendine özgü mimarisinin ve yerel kimliğinin korunarak ön plana çıkartılması amacıyla iki yıldan bu yana yarışmayı düzenledilerini ifade eden Çalışma Grubu sözcüsü Aygen Baktır da, “ Datça’nın geleneksel kimliği korunarak, her görenin hayran kalacağı bir Datça olalım istiyoruz. Datça bitkileri ile donanmış, En güzel sokakların, en güzel mekânların ve en güzel meydanların Datça kimliği içinde ön plana çıkması gayreti içindeyiz. Böyle bir kentte tabela kirliliğinin yer almadığı bir çarşımız, yeşil alanımız, yaya ve bisiklet yolumuz olsun” diye konuştu.

DATÇA’NIN EN GÜZEL MEKANI BELİRLENDİ
DATÇA’NIN EN GÜZEL MEKANI BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 14:16:00
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 17:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?