27
Mayıs
2024
Pazertesi
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Mültecilere devlet şefkati

Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçırılmak istenirken Muğla'nın Datça İlçesi'nde yakalanan 61 kaçağa devlet şefkat elini uzattı.

Yakalandıktan sonra Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen, günlerdir doğru dürüst karınlarını doyuramayan 7'si kadın, 12'si çocuk toplam 61 kaçağa, Türk askeri, yemek ve su verdi.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat da, mültecilerin arasında bulunan ve ülkelerinden binlerce kilometre uzaklarda, küçük yaşta büyük zorluklar çeken çocuklara hediyeler dağıttı. Kaymakam Polat, oyuncaklar ve kıyafetler hediye ettiği yaşları 1 ila 9 arasında değişen miniklerin neşe kaynağı oldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerine başvurulan15'i Filistin, 4’ü Eritre, 21’i Somali, 18’i Afgan, 1’i Burma uyruklu kaçaklar, daha sonra sınır dışı işlemlerinin başlatılması için Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancı Şube Büro Amirliği’ne götürüldü.

Öte yandan 61 kaçağı yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırmak istedikleri gerekçesiyle gzö altına alınan 8 zanlının ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aleyna taşçı IP: 78.173.205.xxx Tarih : 26.09.2009 17:04:43

mülteciler marmariste şefkat gördü datçada mülteveciler var onlara kıyafet gönderdik elimizden gelen her şeyi yaptık diyorlar ama bn yamadığımızı biliyorum onları geri göndericeklermiş ya bi düşünün birisi benmle yaşıt 14 yaşıda var yada yok ama biliorlar kendi diillerinde yalvarıyorlar rıolar göndermeyin diye ama sesine kulak veren yok neden çünkü onlar bizim ülkeden değiller dimi onlar kendi ülkelerine gittimiler ölücekler o zaman vicdanı sızlamıyacak o gönderenlerin ama benm sızlıyacak sonuçta onlarda bizim gibi birer insanlar onları geri gönderecekler oysa ki onlarında yaşamya hakkı vardı blkide orada ölecekler datçanın başkanı o zamn rahat edecekmi ha edecek mi bir de barışçıl ülkeyiz ha sadece sözde kalmasın bu laf o lafı yerne getirin mülteveci dedğim çocuklar benmle yaşıttı bn onlara çok üzüldüm ve elimden ne geliosa onu yapacağım çocuk olmama rağmen