19
Mayıs
2024
Pazar
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Nehruzoğlu nostalji yaşadı

Datça'da düzenlenen turizm sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirme kursunu bitiren 114 kursiyerin belgeleri törenle verildi.

Datça Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehruzoğlu ve eşi Müşerref Nehruzoğlu, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, CHP Muğla Valisi Cumhur Yaka, kaymakamlar, daire müdürleriyle diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Nehruzoğlu, 20 yıl sonra yeniden Datça’ya gelmekten çok mutlu olduğunu söyleyerek, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde ülke genelinde binlerce kişinin eğitimden geçirildiğini kaydetti. Muğla’nın turizm sektöründe Türkiye ekonomisine katkı sağlayan önemli bir il olduğunu ifade eden Nehruzoğlu, turizm sektöründe daha kaliteli hizmet sunulması için gerçekleşen meslek kursunun büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Vali Hüseyin Aksoy da yaptığı konuşmada, meslek kurslarının 5.’sinin tamamlandığını belirterek, şu ana kadar 110’u bayan, 476’sı erkek olmak üzere toplam 586 gencin eğitimden geçirildiğini ve turizm sektörüne kazandırıldığını dile getirdi. Vali Aksoy, "Bugüne kadar gerçekleşen 5 kursa katılan 586 genç, kat hizmetleri, servis, mutfak gibi dallarda eğitim aldı. Gençlerimiz şu anda turizm tesislerinde çalışıyor. Amacımız Muğla’da sunduğumuz turizm hizmetlerinin kalitesini artırmak ve ilimize gelen turistlerin ülkemizden olumlu duygularla ayrılmasını sağlamak. Meslek kursunda teorik eğitimlerini tamamlayan 114 genç, yaz dönemi stajlarını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanacak" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin belgeleri Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehruzoğlu ve eşi Müşerref Nehruzoğlu, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ile eşi Hülya Aksoy tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 16:03:59
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?