22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Esnafa ilk yardım kursu

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle, Fethiye'deki esnafa ilkyardım kursu verileceği bildirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu arasında düzenlenen işbirliğiyle esnafa ilkyardım kursu veriliyor. 2 gün sürecek kursta esnafa, genel ilkyardım bilgileri, kaza ve yaralı psikolojisi, yaralının ve olay yeri değerlendirilmesi, sargı ve tespit teknikleri, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında uygulanacak ilkyardımlar teknikleri öğretilecek. Muğla Üniversitesi'ne bağlı Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri tarafından verilen kurs sonunda esnafa sertifika verileceği belirtildi.

Verilen eğitimle esnafın gördükleri ve yaşadıkları olaylara daha duyarlı olacağını belirten Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, "Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği iş kazalarında ilkyardım kursunu vermeyi düşündük. 13 Kasım günü trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Fethiye Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizden İlker Akgün'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sosyal iş hayatının her aşamasında hangi işle uğraşırsa uğraşsın, her yaştaki insanın muhakkak başına gelebilecek kazalar karşısında ne yapılması gerektiği hususu son derece önemlidir. O anda yapılabilecek küçük bir tedbir ya da uygulanabilecek ufak bir tedavi yöntemi belki bir insan hayatının kurtulmasına ya da büyük bir felaketin önlenmesine sebep olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?