18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Belediye 65 öğrenciye burs verecek

Marmaris Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda 65 öğrenciye burs verme kararı alındı.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının birinci oturumunda biraraya gelen Marmaris Belediye Meclisi, başkanlık divanı, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonunu belirlemesinin ardından üyelerin oy birliğiyle 2005-2006 eğitim öğretim yılında 65 öğrenciye burs verilmesini kararlaştırdı.

Toplantının ilk gündem maddesi olan başkanlık divanına Ethem Sayar ve Sengün Tuğrul'un seçilmesinin ardından, Ercüment Aydın, Hakkı Şevket Bayındır da encümen üyeliğine seçildi. Gündemin 3. maddesi olan bir diğer seçimde ise ihtisas komisyonlarını oluşturan bütçe komisyonuna Hakkı Şevket Bayındır, Ethem Sayar, Zehra Yüzak, İ. Kamil Öner ve Ünal Uygun, imar komisyonuna ise Ercüment Aydın, Ethem Sayar, Şahap Hepaksoy, İsmet Kamil Öner, Ethem Ay seçildi.

Marmaris Belediye Meclis Toplantısı'nda 65 öğrenciye burs verilmesi de kararlaştırıldı. Geçtiğimiz yıl burs alan 42 öğrenciden başarılı olanlara burs verilmesine devam edileceğini belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 2005-2006 eğitim öğretim yılı için 57 öğrencinin daha burs için Marmaris Belediyesi'ne başvurduğunu kaydetti.

Marmaris'te bireysel olarak burs verenlerin dışında, dernek ve odaların da burs verdiğine dikkat çeken Marmaris Ticaret Odası Başkanı ve Marmaris Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan, burs verenleri belediye çatısı altında toplanmaya davet etti.

Bazı öğrencilerin zaman zaman birden fazla kurum ve kişiden burs aldığına dikkat çeken Karacan, "Burs veren kurum ve kuruluşların parayı belediye aktarması ve öğrencilerin sadece belediyeden burs almaları halinde istenmeyen durumların oluşması önlenebilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?