17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Marmaris'te izcilik okulu kuruluyor

Türkiye İzcilik Federasyonu yöneticileri, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı ziyaret etti.

Türkiye İzcilik Federasyonu görevlileri Tülin Bodur, Kenan Pamuk ve Emel Pamuk, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı makamında ziyaret etti. Federasyon yetkilileri, Aldoğan'dan lise ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin izcilik faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, izcilik aktivitelerinin örgencilerin sosyalleşmesi için olumlu etkiler yapacağını belirterek, "Marmaris'te 700 öğretmen ve 12 bin öğrenci kapasitemizle eğitim-öğretime devam ediyoruz. İlköğretim okullarımızda yavru kurt ve izcilik faaliyetlerimiz devam ediyor. Ortaöğretim ve lise okullarımızda bu faaliyetleri geliştirmek için Türkiye İzcilik Federasyonu ile işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yapacağız. 5 lisemizde de izcilik bölümleri kurarak çocuklarımızı daha sosyal hale getirmeyi de hedefliyoruz" dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu'ndan Kenan Pamuk ise, Marmaris'teki tüm okullardan öğrencilerin katıldığı bir izcilik okulu kuracaklarını ifade ederek, "Marmaris'te yaptığımız incelemeler sonucunda potansiyel olarak burasının izcilik yönünden uygun olduğunu gördük. İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz de bize bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.

Marmaris'teki izcilik çalışmalarına hız vereceğiz. Sayın Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu'nu da ziyaret ederek bu proje hakkında destek isteyeceğiz. Marmaris'te tüm okullardan öğrencilerin katılımıyla bir izcilik okulu kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 04:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?