23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

DPT kampının ihalesi yapıldı

Üst düzey bürokratların 1980'li yıllarda gözde tatil yeri olan, ancak atıl vaziyette yıllardır çürümeye terk edilen Marmaris Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kampının ihalesi yapıldı. 5 firmanın katıldığı ihalede, en yüksek teklifi 930 bin YTL ile Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık A.Ş. şirketi verdi.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Şişmanoğlu Salonu'nda kapalı zarf usulü yapılan ihaleye Nissa Turizm Yatırımcılık İşletmeleri, Ece Tur, Şark İnşaat Temizlik, Albayrak Turizm Seyahat ve Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık isimli 5 şirket katıldı. Marmaris'e bağlı Çamlı Köyü Taşbükü mevkiinde bulunan 60 bin metrekare ormanlık alan ve 16 bin 496 metrekare taşınmazı olmak üzere toplam 76 bin 496 metrekare alan üzerinde bulunan 400 kişi kapasiteli DPT kampı 28 yıllığına özel teşebbüse kiralanmak için ihale edildi. Yıllık 520 bin YTL muhammen bedelle 2033 yılına kadar kiraya verilecek olan kamp ihalesi yaklaşık 1 saat sürdü. İhale sonucunda, ihale komisyonu en yüksek teklifi 930 bin YTL ile Yeni Mavi Ay Turizm Taşımacılık A.Ş.'nin verdiğini açıkladı.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1980'li yıllarda başbakanlığı döneminde Marmaris Okluk Koyu'nda inşa ettirdiği yazlık konutuna yakın olması amacıyla DPT Müsteşarlığı çalışanları için yapılan Çamlı Köyü'ndeki 400 kişi kapasiteli kamp, geçtiğimiz yıl Orman Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti. Devrin ardından sosyal tesisler içindeki büro malzemeleri büyük bir salon içine üst üste istiflenerek çürümeye terk edilirken, dairelerin de dış cephe boyaları dökülmeye başladı. Daha önce kamp girişinde bulunan "DPT Eğitim ve Dinlenme Tesisleri" yazısı da kaldırıldı. Birçok alıcı, denize sıfır çam ağaçları arasındaki kampın satışa çıkarılmasını bekliyordu.

İhale komisyonu, evrakların incelenmesinin ardından kesin sonucun açıklanacağını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 18:06:04
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 10:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?