24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Marmares'te TÜRKKENT kongresi

Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TÜRKKENT) 18. Teknik Kongresi, kent kooperatifçilerini Marmaris'te buluşturdu.

İçmeler Martı Otel'de gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan kongrede ağırlıklı olarak "Arsa ve konut politikaları, yeni açılımlar ve uygulamalarla yapı denetimi ve yerel yönetimlerle ilgili yasal düzenlemeler" konuları ele alınacak.

TÜRKKENT Yönetim Kurulu, üyeleri ve Muğla ilindeki birçok yerel yöneticinin katıldığı kongrenin açılışında, konut sorununun salt parsel veya kat mülkiyeti olarak değil; bilimsel planlamalarla, ada bazında yeni yerleşim projeleriyle, her türlü teknik ve sosyal altyapıyı, eğitim, kültür, sağlık, spor ve ticari alanlarla çevreyi bir bütün olarak ele alınması sonucu çözülebileceği vurgulandı.

Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam oluşturmak ve toplumsal sorunları çözmek bağlamında kooperatifçilik aracından en etkin bir şekilde yararlanmasının gerektiğinin ifade edildiği kongrede, kooperatifçiler arsa ve konut politikalarında dair eleştirilerde de bulundu.

Kongrenin açılışına, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ev sahibi olarak katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar, Marmaris'in konut sorununa değinerek, bu sorunun ancak orman vasfını yitirmiş arazilerin yerleşime açılmasıyla çözülebileceğinin kaydetti.

Öte yandan, TÜRKKENT Kongresi'nde ayrıca Türkiye'de 5 yıl içerisinde 2.5 milyon konuta ihtiyaç olduğunun altı çizilerek, bu ihtiyacın karşılanmamasının gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmayı beraberinde getirileceği belirtildi. TOKİ'nin ise bu ihtiyacın ancak yüzde 5 ila 7'sini karşılayabileceği vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 20:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?