18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

MTO'dan dev yatırım

Marmaris Ticaret Odası (MTO), yapacağı kongre-fuar alanı ve atletizm merkezi inşaatı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iznini bekliyor.

MTO, Beldibi'nde başlatmayı planladığı yatırım atağı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelecek izni bekliyor. Beldibi'ndeki 43 dönümlük araziyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz'a gezdiren MTO Başkanı Mustafa Karacan, projeleri için TOBB'dan destek istedi. Bu projenin Marmaris'e bugüne kadar yapılmış en büyük hizmet olacağını belirten Karacan, "Bu proje Marmaris için en büyük hayalimiz. Bu hayalimizi gerçekleştirmek üzereyiz. Yaklaşık 2 ay sonra temel atacağız" dedi.

Kongre-fuar ve atletizm merkezini kurmuş oldukları MTO Yatırım Ortaklığı Şirketi tarafından yapacaklarını da vurgulayan Karacan, "Netsel Marina ihalesinde Marmaris için hayata geçirilemeyecek hiçbir projenin olamayacağını anladık. İhale için 3 gün gibi kısa bir zamanda 7 trilyon lira topladık. Beldibi'ndeki bu projeyi de üyelerimizin ve Marmarislilerin desteğiyle hayata geçireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

MTO'nun projeleri için TOBB olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Koşmaz ise, odaların bulundukları bölgeye yön vermesi gerektiğinin altını çizerek, "MTO olarak çok iyi ve dinamik bir ekip kurmuşsunuz. Marmaris'i ve Türk turizmi için oldukça fayda sağlayacak bu projeye TOBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, bu tür projelere çok önem verir ve gerekli izinlerin çıkması için takipçi olur" dedi.
Bu arada, kongre ve fuar alanın yanına yapılacak olan atletizm merkezinin uluslararası standartlarda ve benzerinin dünyada sadece 4 tane olduğu kaydedildi. Türkiye'de ise ilk olma özelliğini taşıyacak merkezin, her türlü uluslararası atletizm ve salon müsabakalarına ev sahipliği yapabileceği öğrenildi. Alan için Çevre ve Orman Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gerekli onayların alındığı ve son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurulduğu açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ise bir hafta içinde cevap vereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 17:58:54
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 14:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?