22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

29 kaçak göçmen yakalandı

Marmaris ilçesinde, yurt dışına kaçak olarak çıkmak isteyen 29 göçmen ile kaçaklara para karşılığı aracılık ettikleri öne sürülen 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Marmaris'e bağlı Hisarönü köyünde, bir teknede 29 kaçak ile 4 organizatör yakaladı. 11 metre uzunluğundaki tekneyle Yunan adalarına geçmek için organizatörlere kişi başı 3 bin dolar verdikleri öğrenilen kaçakların yolculuğu, jandarmanın yaptığı operasyonla son buldu. Muğla ve Marmaris Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 20 Iraklı, 9 Filistinli olmak üzere 29 kaçakla birlikte 4 organizatör gözaltına alındı. Lüks bir sürat teknesiyle Yunan adalarına kaçmak isteyen ve M.G. (31), F.D. (24), K.D. (23), S.A.'ya (41) kişi başına üç bin dolar ödedikleri öğrenilen 29 kişiden 4'nün çocuk, 3'ünün kadın olduğu görüldü. Jandarma ekipleri soğuktan üşüyen çocukları karakola götürdü ve kendilerine yiyecek verdi. Operasyonda bir tekne ile iki otomobile de el konuldu.

Daha önce de kaçakçılıktan sabıkası olduğu öğrenilen 4 kişinin, jandarmadaki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 05:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?