2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Açlık grevi hastanelik etti

Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi tarafından mühürlenen bir alışveriş merkezinin yeniden açılması için 8 esnafın başlattığı açlık grevinin 3. gününde bir kişi durumu fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karacan Point Center isimli alışveriş merkezinin mühürlenmesini protesto için açlık grevi yapan 8 kişiden biri olan Özgür Ula, grevin 3. günü hastaneye kaldırıldı. Sabah saatlerinde "sıvı kaybı ve yüksek ateş" sonucu fenalaşan Ula, Özel Caria Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sağlık durumu nedeniyle arkadaşlarının yanına dönemeyeceğini; ancak yüreğiyle destek olacağını belirten Ula, "Arkadaşlarımın yanından rahatsızlandığım için ayrıldım. Artık her şey başkanımızın elinde. Bu konuya biraz daha fazla duyarlı olmasını istiyoruz. Burada iş sadece bizde bitmiyor. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. İnsanlar çok yanlış bilgilendiriyor. Bugün ben buradayım, yarın başka bir arkadaşımız yan taraftaki yatakta yatıyor olabilir. Bazı köşe yazarları inanmasa bile bu bizim ekmek kavgamız. Ben bunun mücadelesini verirken, başkanımız bu konuya sadece 10 dakikasını ayırıp bizleri ziyaret etse inanıyorum ki sorun çözülecek" dedi.

Hayati tehlikesi bulunmayan Ula'nın vücuttaki sıvı kaybı ve metabolizmanın 2 günlük aç kalma nedeniyle zayıf düştüğünü kaydeden doktorlar da, Ula'nın eyleme devam edemeyeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:01:48
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?