19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Domuz avına yoğun ilgi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Mühendisliği tarafından düzenlenen domuz sürek avına avcılar yoğun ilgi gösterdi.

Marmaris ve köylerinden yaban domuzlarıyla ilgili gelen yoğun şikayetler üzerine Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü ve Milli Parklar'ın hazırladığı rapor doğrultusunda av komisyonu kuruldu. Komisyon, yaptığı duyuruyla bölgedeki av meraklılarını düzenlenecek sürek avına davet etti. 15 avcı, 35 sürekçinin katıldığı domuz safari, ilk olarak Bayır Köyü ve Datça İlçesi'nin dağlık kesiminde gerçekleştirildi. İlk günkü sürek avında 8 domuz, Hisarönü Köyü'nde yapılan ikinci av gününde ise 2 domuz avlandı. Av sırasında jandarma ekipleri de, herhangi bir kaza yaşanmasını önlemek amacıyla yoğun güvenlik önlemi aldı.

Özel çevre koruma bölgesinde düzenlenen ilk sürek avı olma özelliği taşıyan domuz avının 12 Şubat'a kadar süreceği belirtildi. Yetkililer, düzenlenen av sayesinde bölgedeki yaban domuz sayısının makul sayıya ineceğini ve tarım arazilerinin domuzlar tarafından tahrip edilmesinin önüne geçileceğini kaydetti. Bu arada köy muhtarları aracılığıyla yapılan duyurularda, Datça bölgesindeki meşhur badem ağaçlarının da korunmasının hedeflendiği sürek avı boyunca, halkın dağlık bölgelere çıkmaması istendi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 11:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?