18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Avrasya Sirki Marmaris'te

Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan "Avrasya Sirki", Armutalan Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında Marmaris'e geldi. 2 hafta Marmaris'te gösteri yapacak olan sirkin maskotu maymun "Cesika", sevimli hareketleriyle herkesin ilgi odağı oldu.

Türk sanatçılarla birlikte Gürcistan, Kafkasya ülkeleri, Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya'dan 70 kişiden oluşan sirkin çadırı, Armutalan Belediyesi'nin arka tarafındaki boş alana kurulmaya başlandı. Yaptıkları gösteriler hakkında bilgi veren Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki'nin Kurucusu Servet Yalçın, gittikleri her yerde yakın ilgiyle karşılandıklarını belirterek, "Dünya şampiyonu uçan trapezcilerden birbirinden ilginç artistik jimnastik gösterine, korkusuz akrobatlardan, sevimli palyaçolara, 6-7 metrelik dev piton yılanlarından 80 kiloluk dev timsahlara, akıllı maymunlardan eğitimli köpeklere, marifetli ayılara kadar çok eğlenceli gösterilerin yer aldığı Avrasya Sirki, kimi zaman izleyicilerin yüreklerini ağzına getirerek, kimi zaman kahkahaya boğarak yeniden yetmişe herkesi adeta büyülüyor" dedi.

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi Arap ülkelerinden resmi davet aldıklarını ifade eden Yalçın, "2 yıl önce kurulan sirkimiz ilk olarak Rusya ve Kafkasya ülkelerinde bir çok gösteri yaptıktan sonra, şimdi de Türkiye turuna başladı. Temmuz ayından itibaren Türkiye'nin her yerine gidip çadırımızı kurup 1-2 hafta süreyle gösterilerimizi yapıyoruz. Türkiye turunu bitirdikten sonra Arabistan'a geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu arada, annesi ve babası da sirk hayvanı olan ve kendisi de sirkte doğan sirkin maskotu maymun "Cesika", sevimli hareketleriyle daha gösteriler başlamadan herkesin ilgi odağı oldu. Dünyadaki tek akrobasi maymunu olan 7 yaşındaki Cesika, aynı anda üst üste konulan dört silindirlerin üzerinde 'silindir balans' gösterisi yapıyor. Rus bakıcısı tarafından alışık olmadığı hava sıcaklığından etkilenmemesi için sık sık su içirilen Cesika, tıpkı bir insan gibi pet şişeden su içmesi ve ekmek yemesiyle dikkat çekti.

Monte Karlo Sirk Festivali'nde altın madalya kazanan Avrasya Akrobasi Grubu'nun da gösteri yapacağı sirk, 2 bin kişiyi konuk edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 18:40:21
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 18:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?