23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Bayraksız ev kalmasın'

Muğla'nın Marmaris İlçesi Beldibi Beldesi'nde düzenlenen "Her eve bir bayrak, bayraksız ev kalmasın" kampanyasında vatandaşlara bayrak dağıtıldı.

Hafta sonu olması nedeniyle belde halkının en yoğun olarak bulunduğu pazaryerinde vatandaşlara bayrak dağıtıldı. 2 bin 500 adet bayrağın dağıtılacağı kampanyanın, yaptığı hizmetler içinde manevi açıdan en önemlisi olduğunu ifade eden Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli,

"Bayrak bir milletin değişmez sembolüdür. Milletin varlık sebebi, varlığının timsalidir. Hele ki Türk milletinde bayrak kutsallaşmıştır. Bayrağın sembolik olarak her Türk'ün göğsünde, fiziki olarak da her Türk'ün evinde olması gerekir. Bu da yetmez bayramlarda, kurtuluş günlerinde ve gereken durumlarda pencerelerimizin, balkonlarımızın, ellerimizin bayraklarla donanması gerekir.

Bundan dolayı bu kampanyada Beldibi'ndeki 2 bin 500 eve bayrak girsin istedik. Bundan sonra inanıyoruz ki beldemizde, yöremizde bayramlar bayraklaşacak, balkonlarımız, camlarımız coşacak, insanlarımızın ellerinde bayraklarımız bir başka dalgalanacak. Yine biz inanıyoruz ki, üste gök çökmedikçe, yerde yer yarılmadıkça bu bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır" dedi.

Bayrak kampanyasına yoğun ilgi gösteren Beldibili vatandaşlar ise, çok duygulandıklarını belirterek, Türk halkının vatanına ne kadar bağlı olduğunun en güzel örneğinin bir kez daha sergilendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 14:56:49
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?