18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaymakamına sahip çık!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali'nde 6 trilyonluk bir paranın kayıtlara geçirilmediği, suç çeteleriyle ilişki içinde olduğu, mal varlığının arttığı, bir döviz bürosuna ortak olduğu, mezhep ayrımcılığı yaptığı iddialarıyla hakkında soruşturma açılan ve erken tayini çıkması gündeme gelen Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir için imza kampanyası başlatıldı.

Tansaş Alışveriş Merkezi önünde başlatılan "Marmaris Kaymakamına Sahip Çık" isimli imza kampanyasına vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra belediye başkanları da destek verdi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü'nün de imza atarak destek verdiklerini açıkladıkları kampanyada, kısa sürede 500'ü aşkın imza toplandı. Toplanan imzaların İçişleri Bakanlığı'na gönderileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Armutalan Belde Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, olayın sadece Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir meselesi olmadığını söyleyerek, "Bu olay bir Marmaris meselesi haline gelmiştir. Çünkü burada dürüst, nitelikli insanlar görev yapamaz hale getirilip, bir iki kişinin çıkarı için insanlar görevden uzaklaştırılırsa, bundan sonra gelecek insanların görev yapma isteği azalacaktır. Tabi ki bu durum diğer kamu kurum ve kuruluş yetkililerine de sirayet edecektir. Bir iki kişinin çıkarı zedelendi diye görev yapan yetkililerin eleştirilmesi çok yanlıştır. Yönetici konumundaki nitelikli insanlar kolay yetişmiyor. Bundan sonra dürüst insanlar görev almaktan çekinecek ve belki de bu işe girişen insanlar bunu amaçlıyorlar zaten. Bundan dolayı Marmarisliler'in kaymakamına sahip çıkması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 17:45:20
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?