16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Armutalan'da sanat sokağı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Belediyesi, yerli ve yabancı turistlere, Armutalan ve Marmaris'in kültürünü tanıtmak amacıyla sanat sokağı oluşturdu.

Düzenlenen törenle yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulan sanat sokağında bulunan 31 stant, turistlerin akınına uğradı. Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü tarafından açılan sanat sokağına, Diana Club da çeşitli hediyelerle katkıda bulundu. Halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, "Yöremizin sanatsal olarak tanıtılması amacıyla, sanat sokağı oluşturduk. Sanat sokağımız hem burada stant sahibi olan vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlayacak, hem de yerli ve yabancı turistleri kültürümüzü örf ve adetlerimizi yansıtacak" dedi.

Seçim bildirgelerinde yer alan birçok hizmeti hayata geçirmiş olmaktan son derece mutluluk duyduklarını da ifade eden Başkan Ünlü, vatandaşlardan da çevre ve yatırımlara karşı duyarlı olmalarını istedi. Armutalan'a yapılacak hizmetlerde kamu kurum ve kuruluşlarla, vatandaşlardan da destek isteyen Ünlü, "Armutalan'da halen çöp ve çevre sorunlarımız var. Biz Armutalan'a elimizden gelen en iyi yatırımları yapmak istiyoruz, ancak vatandaşımızın da bu yatırımlara sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu. Stantların vatandaşlara verilmesi sırasında özellikle, ürünlerin el ürünü ve kendilerinin yaptığı eserler olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, ayrıca maddi durumu iyi olmayan ve engelli vatandaşlara da ücretsiz olarak stant verildiğini belirtti.

Armutalan'ı Güzelleştirme Derneği (ARDER) Başkanı Şennur Ünlü, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın eşi Sevgi Acar, ARDER yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle sanat severlerin katıldığı açılış töreninin hemen ardından yabancı turistler standlardan alışveriş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 15:12:38
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 10:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?