16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sanat aşkı engel tanımıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde "Engelli Tiyatro Topluluğu" tarafından sergilenen "Has Eleman" adlı komedi oyunu büyük ilgi gördü.

8 engelli gencin bir araya gelerek kurduğu tiyatro topluluğu, Pineta Otel'de iki perdelik komedi oyunu sergiledi. Engellilerin günlük hayatta karşılaştığı sorunların anlatıldığı oyun, tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. Tiyatro topluluğunun kurucusu Cafer Özkaya, oyun sonunda yaptığı açıklamada, "Bu oyunla engellilerin sorunlarını dram tarzıyla değil komedi tarzında anlatıyoruz. Engellilerin toplumda iş bulma sorularını, seyahat etme sorunlarını, toplumun genel bakış açısını anlatıyoruz" diye konuştu. Özkaya daha sonra, oyunu Marmaris'te sergilemelerinde yardımcı olan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı, Armutalanı Güzelleştirme Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şennur Ünlü'ye teşekkür ederek birer hediye verdi.

Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ise, yaptığı konuşmada, "Biz her zaman imkanlarımız ölçüsünde engelli kardeşlerimize yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" diyerek tüm vatandaşların engellilere acıyarak değil, onların da bir birey olduğunu unutmayarak yardımcı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 16:00:52
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 16:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?