2
Haziran
2024
Pazar
SPOR

İtalya'dan kupa ile döndüler

İtalya'nın Aosta Kenti'nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Marmaris Satranç Takımı, 48 takım arasında 18. olarak, 2350 EIO altı takımlar içerisinde en iyi takım kupasını kazandı.

İtalya'nın Aosta Kenti'nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye adına şampiyonaya katılan Marmaris Satranç Takımı, topladığı 8 puanla 48 takım arasında 18. olurken, bugüne kadar hiçbir Türk takımının gösteremediği başarının sahibi oldu.

Oynadığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 yenilgi, 2 de beraberlik alan Marmaris Satranç Takımı, 15.'lik derecesini diğer takımlarla paylaşması sonucu 18. ilan edildi. Fırat Cem Ağca, Betül Cemre Yıldız, Vugar Gasminov, Emel Ayşe Yıldız, Doğan Reyhan, Selim Çitak, Ata Seçer ve Mikhail Kekelidze'den oluşan Marmaris Satranç Takımı'nın antrenörü Fırat Cem Ağca, "İtalya'nın Aosta Kenti'nde yapılan turnuvaya çok güçlü takımlar katıldı. Tüm dünyanın tanıdığı, güçlü oyuncuların katıldığı bir turnuvada 18. olabilmek bizim için gerçekten büyük bir başarı. Ayrıca bugüne kadar hiçbir Türk takımına nasip olmayan bir başarıyı yakalayarak Marmaris'e ve ülkemize bir kupa ile dönmemiz ayrı bir mutluluk kaynağı. Önümüzdeki yıl hedefimiz Türkiye şampiyonu olmak ve Avrupa'da ilk 10'a girmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 20:47:24
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?