23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İsrail gemileri rotayı Marmaris'e çevirdi

Marmaris'e günübirlik gelen İsrailli yolcuları taşıyan gemiler, üst düzey güvenlik önlemleri alınarak korunmaya başladı.

Antalya'da, El Kaide tarafından bombalanmak istendiği ileri sürülen yolcu gemileri, rotalarını daha güvenli olarak gördükleri Marmaris'e çeviriyor. Marmaris Limanı'nda da İsrailli yolcuların güvenliğini sağlamak için üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Bugün Marmaris Limanı'na demir atan ve çoğunluğu İsrailli yolculardan oluşan 2 transatlantik, karadan ve denizden yoğun güvenlik önlemleri altına alındı.

Denizden "Costa Romantica" ve "Dream Princess" isimli iki dev yolcu gemisinin ilk defa etrafında güvenlik bariyerleri oluşturuldu. Ayrıca İsrailli yetkililer ve Marmaris Liman İşletmeleri'nin talebi üzerine, iki gemi karadan da Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 6 polis tarafından koruma altına alındı. Daha önceden belirlenen programda yer almayan bu liman ziyaretinin, Alanya'da yaşanan bombalanma tehdidi nedeniyle olduğunu ifade eden yetkililer, birçok İsrail gemisinin seferlerini Marmaris Limanı'na kaydırdığını söyledi.

Öte yandan, sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na yanaşan iki transatlantikle Marmaris'e 2 bin 634 günübirlik turist geldi. Turistlerin büyük bir çoğunluğunu İsrail vatandaşları oluştururken, yolcular gemiden iner inmez Marmaris Çarşısı ve yat limanına giderek alışveriş yapıp, kafelerde oturdu. Bir günlük liman ziyaretinin ardından, Costa Ronantica'nın Santorini Limanı'na, Dream Princess'ın ise Rodos'a gideceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 18:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?