24
Nisan
2024
Çarşamba
TURİZM

Turistlere vergisiz alışveriş

Marmaris Ticaret Odası, Marmaris'e gelen turistlerin daha çok alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla KDV iade sistemi Tax Free uygulamasını başlatıyor.

Bu uygulama ile turistler yaptıkları alışverişin faturasını havalimanı çıkışında gösterip, ödedikleri vergiyi geri alacaklar.

Marmaris Ticaret Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısında uygulayıcı firma Global Refund tarafından tanıtımı yapılan Tax Free sisteminin, Türkiye hariç 37 ülkede daha kullanıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan, hanutçuluk konusunda sıkıntıları çözmek için bu sistemin atılmış ilk gerçek adım olduğunun altını çizerek, "Tax Free Avrupa ülkelerinde garanti işareti olarak bilinmekte. Turistin sahte ve kalitesiz mal alma olasılığı ortadan kalkacak. Turist bu logoyu gördüğü işyerinden daha rahat alışveriş yapacak. Önümüzdeki yaz sezonunda bu uygulamayı Marmaris'te hayata geçireceğiz" dedi.

Marmaris'e gelip alışveriş yapan turistler, bu sistem sayesinde KDV iadesi alabilecekleri için, KDV iade sisteminin içinde yer alan vergi mükelleflerinin satışlarında büyük oranda artışlar sağlayacağı belirtildi. Yurt dışında yerleşik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve KKTC yurttaşları da dahil olmak üzere tüm yabancılar bu sistemden faydalanarak yaptıkları alışverişin vergi iadesini alabilecekler.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 14:04:57
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 14:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?