24
Nisan
2024
Çarşamba
TURİZM

Tanıtım seferberliği

Marmaris Belediyesi, Marmaris'in kültür, tarih ve turizm değerlerinin yurtdışında tanıtılması ve doğru anlatılması için tanıtım atağına geçti.

Geçtiğimiz yıl meclis toplantısında meclis üyelerinin oylarıyla yurtdışı fuarlara katılma kararı alan Marmaris Belediyesi 2006 turizm sezonundaki 4 önemli turizm fuarı için hazırlıklara başladı. Marmaris'e gelen yabancı turist profiline göre, WTM Londra Dünya Turizm Fuarı, Hollanda Utrecht Turizm Fuarı, ITB Berlin 2006 Uluslararası Turizm Borsası ve Mitt Moskova Turizm Fuarı'na katılma kararı alan Marmaris Belediyesi tanıtım için 5 dilde 3'er yayından oluşan 10 bin adet broşür ve 5 bin adet CD ile çeşitli promosyon malzemeleri hazırladı.

8 Kasım 2005 günü başlayacak olan WTM Londra Dünya Turizm Fuarı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gerekli izinleri alan Marmaris Belediyesi, bugüne kadar otel ve işletme tanıtımından öteye gitmeyen fuar çalışmalarına Gökova' dan Datça' ya kadar uzanan Marmaris'in tüm değerlerini katıp yeni bir döneme imzasını atacak.

Yurtdışı fuarlarda Marmaris'in hangi materyallerle ve nasıl tanıtılması gerektiği konusunda, otel-işletme sahibi, acente yetkilileri ve sektör temsilcileriyle sıkça toplantılar yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve ekibi önümüzdeki günlerde turizmcilerin isteklerinin ve görüşlerinin de bir rapor halinde yayınlanacağını duyurdu.

Her sene kötüye giden Marmaris turizmini canlandırmak ve kaliteyi yükseltmek amacıyla işletme tanıtımından çok, görüntü ve fotoğraflı materyallerle Marmaris'in tarihi ve kültürel değerlerinin, sanat ve alternatif turizm faaliyetlerinin yer aldığı arşiv için 100 bin YTL harcanacağı belirtildi. Otel ve acenteler ile, dernek ve birliklerin de tanıtım maliyeti için belediyeye destek verdiği öğrenilirken, Marmaris'in insanların evine kadar gidebilmesi için de İngilizce bir web sayfası düzenlendiği öğrenildi.

İlçenin her türlü kültür ve tarihi değerlerinin tanıtılacağı internet sitesi, ilk olarak Londra fuarında ziyaretçilere tanıtılacak. Ayrıca, Marmaris ve çevresini iyi tanıyan ve ifade edebilen yabancı hostesler de Marmaris broşürlerini ve CD'lerini ziyaretçilere dağıtacak.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan WTM Londra Dünya Turizm Fuarı için 6 bin Euro stant ücreti ödeyen Marmaris Belediyesi, 11-16 Ocak 2005'te Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'na, 8-12 Mart 2006'da ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'na, 24-27 Mart 2006' da ise Mitt Moskova Turizm Fuarı'na katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?