2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Kadınlar istihdam yaratacak

Muğla'nın Milas İlçe Kaymakamlığı, Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milas Zihinsel Engelliler Derneği tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında işsiz kadınlara yönelik istihdam eğitimi ve iş edindirme kurslarının başlayacağı belirtildi.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan makamında düzenlediği toplantıda, Lis-Kur İngilizce Eğitim Merkezi'nde verilecek kurslar hakkında bilgi verdi. Milas Kaymakamı Doğan, "Bu projede hedef kitlemiz ilçemiz merkezinde ve köylerinde ikamet eden 16-50 yaş bayanlara iş imkanı sağlamak. Alacakları eğitimler sonrası onlara vereceğimiz sertifikayla kursa katılan vatandaşlarımızı işe yerleştirme konularında yardımcı olacağız. Alt projemizin bütçesi 13.310 YTL'dir. Eğitim Lis-Kur'da verilecek ve kursiyerlerin her türlü sorularıyla danışman kuruluş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yakından ilgilenecek" dedi.

Projeye katılacak özürlü annelere ise aynı zamanda psikolojik eğitim verilecek. Özürlü bayanların işe yerleştirilmesi takdirinde ise yapımına bayram sonunda başlanacak yeni engelliler okulunda çocuklarının bakımının üstlenileceği belirtildi. 16-50 yaş arası işsiz bayanları kapsayan kurslar yabancı dil, bilgisayar, diksiyon ve hukuki bilinçlendirme konularından oluşacak. 8 Kasım'da başlayacak olan kurslar 4 ay sürecek. 4 ay sonunda kursiyerlere kursu tamamladıklarına dair birer belge verilecek ve iş istihdamı sağlanacak.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:34:04
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?