23
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Çomakdağ kitap oldu

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, alternatif turizm çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda özellikle Çomakdağ Kızılağaç köyünde yapılan alternatif turizmin daha fazla tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan düzenlediği basın toplantısında, alternatif turizm çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Kaymakam Doğan, "Turizmin çeşitlendirilmesi ve yöremizin tanıtılması için büyük bir çalışma yapıyoruz. Burada sadece Çomakdağ'da yapılan alternatif turizmin yanında yürüyüş, avcılık gibi değişik alanlarda da çalışmalar yapmaktayız. Bunun yanında ören yerlerinin düzenlenmesi de büyük bir hızla devam ediyor. Şu ana kadar Boğaziçi-Meşelik bölgesinde çalışmalar devam ederken, Karacahisar-Çamköy bölgesinde ikinci golf alanı ve son olarak da Kısırlar-Kuzyaka bölgesinde golf alanı arayışları devam ediyor" dedi.

Çomakdağ Köyü ile ilgili Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsen Demir ve araştırma görevlisi Serdar Ünal tarafından hazırlanan bir araştırmaya destek vererek kitap haline getirdikleri belirten Kaymakam Doğan, "Bu kitabı turistlere ya satacağız ya da hediye edeceğiz. Amacımız bu kitapla Çomakdağ'ı daha iyi tanıtmak. Bu kitap da Çomakdağ ile ilgili her şey var. İlçemiz ilerleyen yıllarda büyük bir değişim gösterecektir ve turizmden gerekli olan payı alacaktır. Bu sayede şuanda ilçemizdeki yatak sayısı 6 binken, kısa bir süre sonra bu sayı 60 bin olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:41:44
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?