23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Mylasa'da kazılar sona erdi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, ilk ve tek kent içi kurtarma kazısı olma niteliğini taşıyan Mylasa kazısının bilimsel sorumluluğunu yürüten Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, düzenlediği basın toplantısıyla sona eren kazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Mylasa kazı alanında düzenlediği basın toplantısıyla, bu yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmalarda daha çok genişletme çalışmaları yerine derinlere inerek tabanı bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kızıl, çalışmaların ilk etabının sona erdiğini, çalışma yapılan alanlarda ortaya çıkan değişiklerin belgelenme ve çizim çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kızıl, bu yıl çalışmalara başladıklarında geçen yıldan birçok profilin bozulduğunu belirterek, "İlk olarak geçen yıldan kalan yerlerin temizlik ve düzenleme çalışmalarını yaptık. Çalışma yaptığımız alanlarda çevreye doğru yarım metre kadar bir genişleme meydana geldi ve bu genişleme esnasında bazı yeni duvarlar da ortaya çıktı. Geçen yıl elde ettiğimiz buluntularla belirli bir tarihten söz etmekteydik ama bu yıl bulduğumuz eserlerden, buranın tarihinin Helenistik döneme kadar uzandığını kazı alanında bulduğumuz eserlerden anlamaktayız" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, kazılar sırasında bulunan 13 adet sikkeden 7 tanesinin müzede sergilenebilecek vasıfta, 6 tanesinin ise etütlük olduğunu belirterek, eserler koruma altına alındı ve çalışmaların gelecek yıl da devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 15:26:22
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 15:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?