20
Nisan
2024
Cumartesi
SPOR

Ağaoğlu'nun projesi için halk karar verecek

MUĞLA - Muğla’nın Milas ilçesinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından kurulacak ve bedeli ise 17 milyar 792 milyon 044 bin 800 TL olan Turizm Kenti proje ile ilgili ÇED olumlu kararı, açılan dava sonrası iptal edilmişti. Yeniden hazırlanan proje ile ilgili nihai karar verildi. Son şekli verilen Ağaoğlu’nun Milas Turizm Kenti Projesi raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı.

İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından Milas’ın Dörttepe Mahallesinde konut, golf tesisi, otel, alışveriş merkezi, sağlık, günübirlik tesisler, eğitim vb. öğeleri içerecek “Turizm Kenti Projesi” yapılması planlanıyor. Turizm Kenti projesi içerisinde yer alacak olan parklar, yollar, refüjler, günübirlik alanlar ile birlikte proje alanı toplamda 4.454.395 metrekare.

MAHKEME İPTAL ETTİ

İş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için verilen “ÇED olumlu” kararı Muğla 2. İdare Mahkemesi ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti.
ÇED raporunun yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesinin ardından Milas Belediyesi’nce proje için verilen ruhsatın iptal edilmişti.

NİHAİ KARAR VERİLDİ

İptal kararının ardından Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. proje ile ilgili yeniden başvuruda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yapılan başvuru sonrası ÇED süreci yeniden başladı. Proje ile ilgili 24 Nisan tarihinde yapılan İDK toplantısının ardından nihai karar verildi. Son şekli verilen rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on takvim günü görüşe açıldı. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı ifade edilirken, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği belirtildi.
 

Muğla Belediyesi
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2023 Cumartesi 17:50:17
Güncelleme :29 Nisan 2023 Cumartesi 18:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?