18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

300 güreşçi gün sayıyor

EŞME YEŞİLKAVAK GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 18 NİSAN GÜNÜ YAPILACAK

Uşak’ın Eşme İlçesi’ne bağlı Yeşilkavak köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşi’ bu yıl 18 Nisan günü yapılacak.

Geçen yıl yaşanan sıkıntılar nedeniyle düzenlenme Geleneksel Yeşilkavak Yağlı Güreşi'nin 10.’su 18 Nisan 2010 Pazar günü saat 11.00'da yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilkavak Köyü Muhtarı ve Yeşilkavak Yağlı Güreşi Tertip Komite Başkanı Alaattin Bozkurt, göreşlere 300’e yakın pehlivanın katılacağını bildirdi.

Güreşten elde edilecek geliri köyün ihtiyaçları için kullanacaklarını da ifade eden Alaattin Bozkurt, görüşten sonra halk konseri de düzenleyeceklerini kaydetti. Yöre halkının yoğun ilgü gösterdiği ve her yıl festival havasında geçen yağlı pehlivan güreşlerinin Uşak yöresinin Kırkpınarı olduğunu anlatan Muhtar Bozkurt; “Geçen yıl gerçekleştiremediğimiz güreşleri bu yıl halk konseri ile daha görkemli bir şekilde yapacağız. 2008 yılındaki etkinlikten elde ettiğimiz gelirle köyün içme suyu için harcadık. Bu yıl ise elde edilen tüm geliri köyün altyapı ihtiyaçları için kullanacağız. 2008 yılında 300 pehlivan er meydanına çıkmıştı. Bu yılda aynı sayıda pehlivanın katılacağını düşünüyoruz. Güreş etkinliği için Eşme Kaymakamlığı'ndan iznimizi aldık. Uşak Güreş Federasyonu’na da başvurumuzu yaparak gerekli işlemleri yaptık. Yöre halkını şimdiden Yeşilkavak yağlı güreşlerine davet ediyoruz”dedi.

EŞME YEŞİLKAVAK GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 18 NİSAN GÜNÜ YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 18:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?