3
Mayıs
2024
Cuma
EŞME - UŞAK

Festival renkli geçti

Uşak'ın Eşme ilçesinde bu yıl 19. düzenlenen ve üç gün süren"Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali" sona erdi.

İlçe merkezinde kurulan stantlar, dans gösterileri, konserler ve çeşitli sergiler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.Yaylak Doğa ve Kültür parkındaki cirit müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Cirit gösterilerine katılan vatandaşlara keşkek ve helva ikram edildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen Buzağı, Kiraz ve Koç yarışmasında ise dereceye girenlere ödülleri verildi. Geleneksel hale gelen "Dostluk ve Kardeşlik Güzeli Yarışmasında, Gürcistan'dan katılan Tomina Jobomde birinci oldu. Güzellik yarışmasında dereceye giren güzellere Eşme Kilimi hediye edildi. Festival son gününde pop müzik sanatçısı Murat Dalkılıç sahne aldı. Konser sonunda Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Murat Dalkılıç'a Eşme kilimi hediye etti.19 Uluslar arası Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali'nin yoğun ilgi gördüğünü de ifade eden Yıldırım yaptığı değerlendirmede, " Eşme halkı 3 gün boyunca bir çok etkinliği bir arada yaşadı. Her yıl başarı ile gerçekleştirdiğimiz festivalimizi bu yılda anlımızın akıyla tamamladık. Tüm görevlilerimiz ve halkımız misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için çaba sarf etti. Yine her yıl olduğu gibi yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gösterileriyle festivalimize renk kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 18:37:50
Güncelleme :26 Haziran 2012 Salı 18:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?