2
Mayıs
2024
Perşembe
EŞME - UŞAK

Firari asker dehşeti!

Uşak'ın Eşme ilçesinde askerlik yaptığı birliğinden kaçarak köyüne gelen bir şahıs, Zafer T adlı bir vatandaşı tüfekle tehdit etti, ardından jandarmanın dur ihtarına uymayarak bir kişiyi yaralayıp intihara kalkıştı.

İzmir'de askerliğini yapan Yurtsever İnkaya (21), birliğinden firar ederek köyüne geldi. İnkaya, dün öğle saatlerinde köyün çıkışında Güney köyden Eşme istikametine giden Zafer T (32) yönetimindeki 01 FV 919 plakalı aracı durdurarak elindeki tüfekle vatandaşı tehdit etti. Olaydan sonra Yurtsever İnkaya, araca binerek kaçtı. Zafer T de durumu jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, akşam saatlerinde Güney köye girmek üzere olan İnkaya'ya dur ihtarı çekti. İnkaya da jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Bu sırada bölgeye gelen dayısı Mehmet Akagündüz ve annesi, İnkaya'yı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada tüfeğini ateşleyen Yurtsever İnkaya, dayısı Mehmet Akagündüz'ü elinden yaraladı.

Güney köy mezarlığı mevkiine doğru kaçmaya devam eden İnkaya, elindeki tüfeği çenesine dayayıp ateşledi. Ağır yaralanan İnkaya ve dayısı olay yerine gelen ambulansla Eşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavilerinin ardından yaralılar Uşak Devlet Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma jandarma tarafından başlatıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 19:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?