18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Bakan Şener, festivale katıldı

Eşme'de, 12. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali’nin 2. gün törenleri, Eşme’de Cumhuriyet Meydanı’nda sürüyor.

Açılış konuşması yapan Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım ve Eşme Kaymakamı Mehmet Ceylan,"12 yıldan bu yana bu festivali en iyi şekilde kutluyoruz. Festival şenlik demektir tarih boyunca bu şenlik Türk boylarında devam etmiştir. Burada hoş vakit geçirme adet ve ananelerini devam ettirme sanatsal ve kültürel etkinlikleri yaşatma amaç olmuştur bizde bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz, hiçbir fedakarlıktan çekinmeyerek iyi bir program sunmaya çalışıyoruz. Eşmelilere ve dostları burada birbirileri ile kavuşturuyoruz" dedi.

Eşme kaymakamı Mehmet Ceylan da, "İç Ege de yer alan gelenek ve göreneklerine bağlı, devletine saygılı bir ilçede çalışmanın gururunu duyuyorum. Bu yıl daha coşkulu bir festival yaşanmasını diliyorum. Kilim, Eşme için önemli bir ekonomik faktördür, bu el sanatının devam etmesi için sanatsal kültürel ve müzik eğlence etkinlikleri ile bunu yaşatmalıyız" dedi.

Kortej geçişinde Eşme kilimcileri ile yurtiçi ve yurtdışından gelen guruplar Sırbistan-Karadağ, Bosna-Hersek, Romanya, Kosova, Kırgızsistan, Rusya ekiplerinin gösterileri, atlı cirit ekibi kortej geçişinde bulundular. Törene çevre ilçe kaymakamları ve ilçe başkanları ile daire amirleri ve çok sayıda vatadaş katıldı.

Festivalin akşam ki konukları Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Uşak Milletvekilleri Alim Tunç, Ahmet Çağlayan, Osman Coşkunoğlu ve daire amirleri konuk oldu. Sosyal Hizmet binasında verilen akşam yemeğine katılan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ve beraberindeki milletvekilleri ile çok sayıda davetli yemeğe katıldı.

Yemek sonrası kilim reyonlarını gezen Şener’e, Eşme kilimci esnafları ve belediye başkanı Ahmet Yıldırım tarafından kilim hediye edildi. Eşme kilimleri hakkında konuşan devlet bakanı Şener, Anadolu’nun her yöresinde kilim dokunur, ama Eşme kiliminin yerinin farklı olduğunu ve dünyaca tanındığına dikkat çekti. Eşme kilimleri, sevginin, neşenin sembolü olduğunu, bunun da kilimlere aktarıldığını belirtti.

Akşam şenliklere müzik şöleni ve havai fişek gösterileri ile devam edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 12:01:22
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?