18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Ciritçilerin acı günü

ATTAN DÜŞEN CİRİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Uşak’ın Eşme ilçesi’nde bir düğünde atlı cirit gösterisine katılan Eşme 3 Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Özcan Kaya (48), cirit müsabakası sırasında attan düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Üstündağ tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre önceki gün Kolankaya köyü Çobanlı Mahallesi’ndeki Ferdi Üstündağ’ın düğün merasiminde cirit gösterisine katılan Özcan Kaya, müsabaka sırasında attan düştü.

Eşme 3 Eylül Atlı Spor Cirit takımı üyeleri düğünde iki takım oluşturarak gösteri maçı yapmaya başladı. Müsabaka sırasında Kulüp Başkanı Özcan Kaya, elindeki ciridi karşı takımdaki arkadaşlarına attıktan sonra kendi sahasına doğru atıyla koşmaya başladı.

Bu sırada Özcan Kaya’nın atı müsabakayı izleyen seyircilere doğru yöneldi. Özcan Kaya atın seyircilerin içine doğru ilerlemesini engellemek için hamle yaptı. Kaya’nın müdahalesi ile at cirit sahasının kenarındaki asfalt yola çıktı ve bu anda dengesini kaybeden Özcan Kaya, atla birlikte yere düştü. Kaza sonrası ağır yaralanan Özcan Kaya önce Eşme Devlet Hastanesi’ne oradan da Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Özcan Kaya tüm müdahalelere rağmen Uşak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan Kaya’nın yöredeki düğün merasimlerine katılarak müzisyenlik yaptığı ve atlı cirit takımlarına büyük destek verdiği öğrenildi.

Eşme’deki atlı cirit takımlarının kurulmasında büyük emek sarf ettiği öğrenilen Kaya’nın ölümü ilçede büyük bir üzüntüye neden oldu. Kaya’nın cenazesi İsalar Köyü’nde toprağa verildi.

ATTAN DÜŞEN CİRİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ
ATTAN DÜŞEN CİRİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ
ATTAN DÜŞEN CİRİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ
ATTAN DÜŞEN CİRİTÇİ HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?