18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Erken teşhis hayat kurtarıyor

EŞME’DE VATANDAŞLARA KANSERLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında hastane personeline ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eşme Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve Başhekim Baykul Karagöz’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıda kanserde erken teşhisin önemi üzerinde duruldu.

Başhekim Dr. Baykul Karagöz, kanserin tanımı, nedenleri, belirtileri ve kanserden korunma yöntemleri ile ilgili bir sunum yaptı. Karagöz, kanserin, normal yapısı değişmiş hücrelerin, kontrolsüz şekilde çevre dokulardan daha hızlı çoğalmasıyla ortaya çıkan bir hastalık olarak tanımlanabileceğini ifade ederek, kanserin vücudun tüm doku ve organlarında gelişebileceğini belirtti. Kanserin iyi ve kötü huylu olarak ikiye ayrıldığını kaydeden Baykul Karagöz, şunları söyledi; “İnsanların kansere yakalanmasındaki en önemli neden sigara ve alkol kullanımıdır. Kanserin belirtileri olarak, uzun süreli kapanmayan yaralar, ani ve uzun süreli ses kısıklığı, hazımsızlık ve yutkunmada zorluk gibi etkenlerdir. Kanserde erken tanı hayat kurtarmada çok önemlidir. Kanserden korunmak için düzenli beslenme, aşırı kilo almama, güvenli suları içmek gerekir”

Toplantı sonunda vatandaşlara kanserle ilgili broşür dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:12:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?