23
Mayıs
2024
Perşembe
EŞME - UŞAK

Eşme'de Ermeni meselesi konferansı

Eşme Milli Eğitim Müdürlüğü ve İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Sözde Ermeni Soykırımı Dayatması ve Ermeni Meselesinin Bilinmeyen Yönleri" konulu bir konferans verildi.

Eşme Spor Salonu’nda düzenlenen konferansa Kaymakam Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Halil Anapa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recai Keleş, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Öntuğ, Avrupa Birliği müzakere süreci içinde sözde Ermeni soykırım iddialarının yerleştirildiğini söyleyerek, "Ermeniler adına Türkiye’den açıkça toprak ve para talep edilmektedir. Aslında sorun Ermeni sorunu değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin parçalanma sorunudur" diye konuştu.

Ermeni terör komitelerinin 1880’li yıllarında kurulduğunu ve komitelerin başta Fransa olmak üzere Avrupalı devletlerce desteklendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Öntuğ, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ermeniler’in nüfusça çoğunlukta bulunduğu konusunda, Ermeni ve batı kamuoyunca bazı yanlış bilgilerin sistemli şekilde verildiğini söyledi.

Ermeniler’in iddia edildiği gibi Anadolu’nun hiçbir yerinde, hiçbir dönemde nüfusun çoğunluğunu oluşturmadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Öntuğ, sözde Ermeni soykırım iddialarının, Ermeni ve Türkler arasında bir sorun olarak sunulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 17:50:50
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 14:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?