25
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Karayolu ihaleye çıkıyor

EŞME-KULA KARAYOLU STANDART HALE GETİRİLECEK

AK Parti Eşme İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yaşar Çelik, Eşme – Kula yolu yapım işinin 17 Mayıs 2010 Pazartesi günü Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nce ihale edileceğini söyledi.

Yaşar Çelik, Eşme – Kula yolu için 2003 yılında çalışma başlattıklarını ve 2003 yılı sonunda yol için bir proje çizildiğini belirtti. 2004 yılı içerisinde Eşme – Kula yolunun yapımını için oluşturdukları bir heyetin, konuyu görüşmek için Ulaştırma Bakanlığı’na gittiğini belirtti ve o gün çizilen yol projesi için 18 milyon TL kaynak gerektiğini söyledi. 17 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak ihale sonucunda imzalanacak protokolün ardından, yol çalışmalarının Haziran ayının ilk haftasında başlanacağını belirten Çelik, yolun 800 iş günü içerisinde tamamlanmasının planlandığını dile getirdi. Yolun genişliğinin 12 metre olacağını da belirten Çelik, 41 kilometre olan yolun 6 kilometre kısalarak 35 kilometreye düşürülmesinin planlandığını kaydetti.

Yaşar Çelik konuyla ilgili şunları söyledi; “ Yolun tamamlanmasıyla, yol güzergâhı üzerindeki köylerinde gelişeceğini inanıyoruz. Uşak – Eşme arası yol çalışmalarını da devam ediyor. Öncelikle Uşak – Ulubey yolunda genişletme çalışması yapılacak. Ardından Ulubey-Eşme arası standart hale getirilecek. Bu çalışmalarla birlikte Eşme-Kula arasındaki yolda standart hale gelecek. Yol çalışmaları için etüt çalışmaları başlatıldı. En kısa sürede bu çalışmaların tamamlanacağını düşünüyoruz. Bu yollar standart hale getirildiğinde ilçemize ulaşım daha kolay hale gelecek”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 16:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?