18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Karnaval hazırlığı

Eşme'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali’nin 12.’si, bu yıl 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Eşme Kaymakamlığı ve Eşme Belediyesi tarafından organize edilen festival, 1. gününde resim ve heykel karma sergisiyle başlayacak. Aynı gün, yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri, yerel sanatçıların konserleri ve kilim üreticilerine yapılan ziyaretler de festival kapsamında yer alacak.

Festivalin 2. gününde ise kortej geçişi, yerli ve yabancı halk oyunları gösterisi, "Kilim ve Ekonomisi" konulu panel, "Dostluk ve Kardeşlik" adlı güzellik yarışması, "Ekonominin Sultanları" dans grubunun gösterisi, halk konserleri ve Kenan Işık’ın şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Festival, son gün yapılacak olan geleneksel cirit gösterileri, keşkek ikramı, folklor gösterileri, halı saha futbol turnuvası, ödül töreni ve halk konseriyle sona erecek.

Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, festivalle ilgili hazırlıkların devam ettiğini ve festival vasıtasıyla yöre halkının önemli geçim kaynaklarından biri olan dünyaca ünlü Eşme kilimlerini tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Festivali karnaval havasında yaşamak istiyoruz. Köylülerimizin, özellikle de kadınlarımızın el emeği, göz nuru kilimleri sergileyeceğiz. Böylelikle hem satış yapacağız hem de misafirlerimize Eşme kiliminin özelliklerini anlatacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:58:59
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?