18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

Köyüne cenaze yıkama kabini aldı

EŞMNELİ YARDIMSEVER GURBETÇİDEN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜNE YARDIM

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde Almanya’dan emekli olan Hüseyin Baki, doğup büyüdüğü köye bir adet cenaze yıkama kabini etti.

Yıllarca çalıştığı Almanya'dan emekli olduktan sonra Eşme'ye yerleşen Hüseyin Baki (68), adlı gurbetçi vatandaş köyünü unutmadı. Yurt dışından emekli olduktan sonra, Eşme'ye yerleşen Hüseyin Baki, doğup büyüdüğü Kıran Köyene, morg olarak da kullanılan 1 adet cenaze yıkama kabini hediye etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kıran Köy Muhtarı Köksal Sandal, Hüseyin amcanın köye gidip geldikçe, kendilerine köyün bir eksiği olup olmadığını sorduğunu ve kendisine köyün bir cenaze yıkama kabinine ihtiyacı olduğunu söylediklerini ifade etti.

Muhtar Köksal Sandal şunları söyledi; “Hüseyin Baki, köyümüze 1 adet cenaze yıkama kabini satın aldı. Morg olarak da kullanılabilen cenaze yıkama kabini birkaç gün önce Eşme Kaymakamı Selami Kaya’nın da katıldığı bir tören ile Kıran Köy Muhtarlığı'na teslim edildi. Kabinin maliyetinin 13 bin 500 Türk Lirası olduğunu öğrendik”

Teslim töreninde konuşan Kaymakam Selami Kaya ise hayırsever vatandaş Hüseyin Baki’ye köye yaptığı yardımdan dolayı teşekkür ederken, maddi durumu iyi olan vatandaşların doğup büyüdüğü köylere yardım yapmasının önemine değindi. Kaymakam Kaya, her türlü yardımın devletin yükünün biraz hafifleyeceğini ifade etti.

EŞMNELİ YARDIMSEVER GURBETÇİDEN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜNE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:34:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 15:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?