18
Mayıs
2024
Cumartesi
EŞME - UŞAK

O, köy düğünlerinde sahne alıyor

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde "Yıldırım Saz Evi" sahibi Havva Yıldırım, sazı ve sesiyle Eşme’nin gururu oldu.

1994 yılında Denizli Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Eşme ve yöreye has türkülerin bulunduğu "Tütüncü Kızlar" adlı bir albüm çıkartan Havva Yıldırım (33), açtığı saz evinde gençlere bağlama ve türkü kursu veriyor, köy düğünlerinde sahne alıyor. Türkü söylemeyi ve bağlama çalmayı çok sevdiğini söyleyen Yıldırım, ilk zamanlar çevreden çok büyük tepki aldığını söyledi.

Eşme’de "Yıldırım Saz Evi" adlı bir müzik evi bulunan ve burada bağlama ve türküye ilgi duyan gençlere kurs veren Yıldırım, "Şu anda 4 öğrencime bağlama çalmayı ve türkü okumayı öğretiyorum. Bugüne kadar 20 öğrenci yetiştirdim. Bayan olduğum için ilk zamanlar ’başka yapacak iş bulamadın mı?’ şeklinde tepkiler aldım. Ekonomik nedenlerden dolayı Eşme ve köylerindeki düğünlerde, kına gecelerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne alıyorum. Ekonomik gücüm yeterli olsa bu tür organizasyonlarda sahne almayı düşünmem. Ben müziği ve türküleri seviyorum. Bu nedenle bu işi yapıyorum. ’Tütüncü Kızlar’ adlı albümüm Karadeniz Bölgesi’nde bile sattı. Maddi imkanlarım elverdiği takdirde ve gerekli destek sağlanırsa, tekrar albüm çıkarmayı düşünüyorum" dedi.

Musa Eroğlu, Güler Duman ve Bedia Akartürk gibi sanatçıları örnek aldığını belirten Yıldırım, söylediği türküler ve sazıyla büyük ilgi topluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 15:21:51
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?