23
Mayıs
2024
Perşembe
EŞME - UŞAK

Su sıkıntısı bitiyor

Eşme'de belediyenin yürüttüğü kuyu açma çalışmaları sonucunda su sıkıntısından kurtulunacak.
Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, "Şuanda kuyu açma çalışmaları sürüyor. İkinci olarak açtığımız kuyuda debisi yüksek ve sağlıklı bir suya ulaştık. Açtığımız kuyudan 21 lt/saniye su alıyoruz. Kuyu sayısını çoğaltmak için sondaj çalışmalarımız son hızıyla sürüyor. Henüz ihtiyacımıza tam cevap verecek oranda su elde etmiş değiliz. Açtığımız ilk kuyuda su bulamadık ama ikinci kuyuda su bulduk. Yalnız bize 3 kuyu daha lazım ve bu kuyuları da açmak için çalışıyoruz" dedi.

Eşme’nin su ihtiyacını karşılamak için 35 lt/ saniye suya ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, "Kullanılan içme suyu hem sağlıksız hem de maliyeti çok yüksek. İçme suyunu Eşme’ye 40 kilometre uzaklıktaki Güllü Beldesi’nden getiriyoruz. Su çok kireçli ve asbestli borularla taşındığı için sağlıksız. Aynı zamanda bu suyu Eşme’ye taşımak için ayda 35-40 bin YTL elektrik parası ödüyoruz. Sondaj çalışmalarını yaptığımız kuyular, Eşme’ye 10 kilometre uzaklıktaki Kolonkaya mevkiinde bulunuyor. Mesafenin yakın olması ve aradaki yükseklik seviyesi nedeniyle kuracağımız terfi hattı ile içme suyunu Eşme’ye ayda 3-4 bin YTL’lik bir maliyetle daha ucuza getireceği. Önümüzdeki bir yıl içerisinde açtığımız kuyulardan elde ettiğimiz içme suyunu içme suyu ana hattımıza bağladığımız zaman Eşmeliler içme suyunu çok daha ucuza kullanacaklar. Biz de ağır maliyet ve fazla elektrik parasından kurtulmuş olacağız" diye konuştu.

İçme suyu için açılan kuyulardan sadece bir tanesinin maliyetinin 40 bin YTL’yi bulduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, "Bu konu ile ilgili İller Bankası’nın büyük desteğini görüyoruz. Onların da yardımıyla içme suyu sorunumuzu çözeceğiz. Biz şu anda 4 kuyu açmayı hedefliyoruz. Dört kuyunun toplam maliyeti 160 bin YTL tutarında. Bu ödeneği de İller Bankası’ndan sağlayarak Eşme’ye ucuz ve sağlıklı suyu taşıyacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 16:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?