23
Mayıs
2024
Perşembe
EŞME - UŞAK

Yetenekli hindi

Uşak’ın Eşme İlçesi Narlı köyünde ikamet eden Ramazan Can’a ait 15 kilogram ağırlığındaki Efe adlı hindi, sahibine masaj yapıyor, top oynuyor.

Ramazan Can (42) adlı çiftçi evinde beslediği ve çok sevdiği 10 aylık hindisine Efe ismi vermiş. Beyaz renkteki masör hindinin bu hünerini duyan köylüler de, sabah akşam sahibine masaj yapıp top oynamasını hayranlıkla izliyor.

Ramazan Can, Efe ismini verdiği hindisini çok sevdiğini ve üzerine titrediğini belirterek, "Efe küçükken böyle bir alışkanlığı yoktu. Yaklaşık 2 aydır her sabah ve akşam sırtıma çıkıp masaj yapıyor. Daha sonra ben de neşelenmesi için onunla top oynuyorum. Efe benim hem masörüm hem de neşe kaynağım oldu. İlk masaj yaptığında çok şaşırmıştım. Bahçede çimenlerin üzerine yatmıştım ve Efe sırtıma çıktı ayaklarıyla üzerimde gezinmeye başladı. Daha sonra ne zaman yere yatsam gelip masaj yapmaya başladı. Ben de hindiye top oynamayı öğrettim" dedi.

Masör hindinin şöhretinin sadece Narlı köyünde değil, Eşme İlçesi’nde de herkes tarafından bilindiğini ifade eden Can, birçok insanın bu durumu görmek için köye geldiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 15:00:43
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 15:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?