24
Mayıs
2024
Cuma
ULUBEY - UŞAK

Bakan Yılmaz festivale katıldı

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da oturmakla ülkenin yönetilemeyeceğini, yerel dinamiklerin mutlaka harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Uşak'a geldi. Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Yılmaz, daha sonra AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. İsmetpaşa Caddesi esnafının sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, esnaf gezisi sırasında kendisine ikram edilen simidi alarak beraberindekilerle paylaştı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz valilik ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uşak'ın sorunları ile ilgili değerlendirme yapacağız.

İşadamları ile bir araya gelip yerel dinamikleri nasıl harekete geçirebiliriz diye görüş alış verişinde bulunacağız. Hükümet olarak Ankara'dan bakarak bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu nedenle biz yerel dinamikleri harekete geçirmek için illerimizi ve bölgelerimizi geziyoruz."

Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra bu yıl 5. düzenlenen Ulubey Kanyon Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı. Bakan Yılmaz, festival açılışında yaptığı konuşmada hizmet sektörünün ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili değerlendirme yaptı. Dünyanın ikinci büyük kanyonunun Ulubey'de olmasının çok önemli bir özellik olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Bu güzelliklerimizi tanıtmamız lazım. Yabancı turistleri çekebilmemiz için bu tür etkinlik çok önemli. Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olması için çok önemli bir özellik ve bu özelliği alt yapı yatırımları ile destekleyip daha güzel hale getirebiliriz. Çevre ve Orman Bakanlığı burada bir proje hazırlıyor. Proje hayata geçirildiğinde kanyonlara daha cazip ve çekici bir hale gelecek."

Son teşvik paketinde ilk defa üç yıldız ve üzeri konaklama tesislerine de teşvik vermeye başladıklarını anımsatan Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Son teşvik kanununda ilk defa 3 yıldız ve üstü konaklama tesislerine teşvik sağlıyoruz. İnşallah bu beldede yeni konaklama tesisleri oluşur. Turizmin en önemli özelliklerinden biri de konaklama tesisleridir. Kuzey Ege Kalkınma Ajansı kurumsallaşma aşamasında şu an iyi uzmanlar aldık. Uşak'ı da kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı inşallah bu potansiyellerin değerlendirilmesine ciddi katkı sağlayacak. Hizmet sektörünü dikkate almalıyız. İstihdamın en önemli kapısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hizmet sektörüdür. Tüm dünyada olduğu gibi istihdamın en büyük kısmı hizmet sektöründe. İnşallah hizmet sektörünü festivallerle ve çeşitli etkinliklerle daha da genişleteceğiz. Hükümet olarak hizmet sektörünün geliştirilmesini ve sağladığı istihdamı destekliyoruz."

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, festival açılışının ardından cuma namazını Ulubey Merkez Camii'nde kıldı. Bakan Yılmaz, öğleden sonra Uşak Üniversitesi'nde işadamları ile bir toplantı yapacak ve ardından Sivaslı İlçesinde çilek festivali açılışına katılacak.

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:
DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 14:35:05
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 04:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?