17
Mayıs
2024
Cuma
ULUBEY - UŞAK

Başkan Buğdaylı: Can ve mal güvenliğim tehlikede

Uşak’ın Ulubey İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, başkan olduğu 28 Mart 2004 tarihinden bu yana sürekli saldırıya maruz kaldığını belirterek, can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

AKP’li Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı’ya yönelik saldırılar sonrası harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Son olarak geçtiğimiz günlerde evi taşlanan Buğdaylı, can ve mal güvenliğinin bulunmadığını belirterek, "Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Ben devletten yardım bekliyorum" dedi.
Başkan Hüseyin Buğdaylı, 8 aydır devam eden saldırılar nedeniyle yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira maddi zarara uğradığını kaydetti. Yaklaşık 20 yıldır Ulubey’de esnaflık yaptığını ve hiç kimseyle düşman olmadığını dile getiren Buğdaylı, "İlk olay Ramazan Bayramı arifesinde gerçekleşti. İtfaiye garajında bulunan şahsi arabam, kimliği belirsiz kişiler tarafından çizildi ve lastikleri patlatıldı. Daha sonra arabamın arkasına küfürlü ve tehdit dolu yazılar yazıldı. 15 yaşındaki oğlum İsmail’in bisikleti parçalandı. İlçede bazı park ve bahçelere diktiğimiz çiçeklere zarar verildi ve saksıların içerisi pislendi. Her gün yeni bir saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Son olarak 25 Aralık günü evimin camları kırıldı. O gün biz evde bulunmuyorduk. Oturma odasının camları kırıldığı anda evde olsaydım belki de o koca koca taşlar bana isabet edecek ve bugün hayatta olmayacaktım" diye konuştu.

8 aylık başkanlığı süresince güzel hizmetler yaptığını dile getiren Buğdaylı, "İlçeme ve halkıma hizmet etmeye çalışıyorum. Hiçbir düşmanım yok. Bu olaylar tamamen siyasi amaçlı ve hazımsızlıktan kaynaklanıyor. Bu, bizim hizmetlerimizi çekemeyen insanların yaptığı bir iş. Saldırıların nedeni olarak aklıma iki şey geliyor. Çekememezlik ve geçici işçilerin valilik tarafından verilen vizelerinin dolması nedeniyle geçici işçileri çıkarmamız. Bundan başka neden aklıma gelmiyor. Geçici işçileri vizeleri dolduğu için çıkarmak zorundaydık. Bu olay bizimle alakalı bir şey değil" dedi.

Olaylar nedeniyle eşi ve çocuklarının Uşak’ta yaşamaya başladığını, kendisinin de annesiyle Ulubey’de kaldığını söyleyen Buğdaylı, "Konuyla ilgili Kaymakam beye bilgi verdim. Emniyet birimlerini de bilgilendirdim. Özel koruma isteyecek durumda değilim. Ancak kendimi korumak için taşımalı silah ruhsatı alacağım. Mal ve can güvenliğim konusunda bir güvencem yok. Şu anda ne yapacağımı da bilmiyorum. Ben devlete güveniyorum. Daha sonra da kendimi ve ailemi Allah’a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.

Uşak-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 12:46:58
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 15:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?