18
Mayıs
2024
Cumartesi
ULUBEY - UŞAK

Gölet müjdesi

Uşak Çevre ve Orman İşletme Müdürü Ramazan Toker, orman yangınlarında helikopterlerin yangına müdahalesi sırasında yararlanabileceği yaklaşık 500 ton su kapasiteli 6 adet gölet oluşturulacağını söyledi.

1 Haziran itibariyle orman yangınları sezonunun başladığını ve Uşak olarak gerekli hazırlıkları yürüttüklerini belirten Çevre ve Orman İşletme Müdürü Toker, "Özellikle bu yaz, hava sıcaklığının aşırı derecede olacağı tahminleri yapılmaktadır. Hava sıcaklığının yüksek olması, yangın riskini bir kat daha arttırmaktadır. Biz hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Eşme-Narlı, Ulubey-Hasköy, Uşak-Yenişehir, Uşak-Organize Sanayialtı, Uşak-Gökçedal, Uşak-Derbent mevkilerinde 500 ton su kapasiteli göletler oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu konudaki çalışmaları Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz." diye konuştu.

Göletlerin, bulunduğu bölgede kontrollü olarak sulama amacıyla da kullanılabileceğini belirten Toker,"Oluşturulacak 6 gölet, bulunduğu bölgenin nispeten de olsa iklim şartlarını yumuşatacak ve sulanabilir tarım alanlarının artmasına neden olacaktır. Ayrıca olası bir orman yangınında helikopterlerimiz daha etkin bir çalışma yürüterek hem yakıttan tasarruf edecek hem de yangını büyümeden kontrol altına alma imkanı yakalayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 15:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?