26
Mayıs
2024
Pazar
ULUBEY - UŞAK

Gülsüm Nine şiirlerine sponsor arıyor

Uşak’ın Ulubey İlçesi’nde ikamet eden ve 35 yıldır şiir yazdığını söyleyen 79 yaşındaki Gülsüm Çağatay, yazdığı şiirleri kitaplaştırabilmek için destek arıyor.

1974 yılında eşini kanser hastalığı nedeniyle kaybettiğini ve acısını şiir yazmaya başlayarak hafiflettiğini ifade eden 79 yaşındaki Gülsüm Çağatay, “Maddi imkanım olmadığı için şiirlerimi bir kitapta toplayamıyorum. 35 yılda binlerce şiir yazdım toplasam 5 adet şiir kitabı eder”dedi.

Ulubey İlçesi’ne bağlı Kayallı Köyünde tek başına yaşadığını ve 6 çocuk büyüttüğünü anlatan Gülsüm Çağatay, genellikle aşk şiirleri yazdığını sponsor bulması halinde şiirlerini bir kitapta toplamak istediğini kaydetti. Uşak Belediyesi’ne giderek destek istediğini ifade eden Gülsüm Çağatay, “Belediyede bana bizim 60 trilyon borcumuz var deyip kültür müdürlüğüne gönderdiler. Bugüne kadar bin 500 aşk şiiri yazdım. Şarkı sözleri ve diğer şiirlerimi de katarsak 10 bine yakın şiirim var. Bu eserlerimi defterlere yazdım. Hayattayken şiirlerimi bir kitapta toplamak istiyorum. Maddi durumum olmadığı için kitap bastıramıyorum. Kitap bastırmak için bu yaştan sonra destek arıyorum. Bu yıl ulusal çapta düzenlenecek şiir yarışmalarına da katılmayı düşünüyorum”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?